0 Τα στημένα είναι το θέμα...

tsiolisarisΟ Χρύσανθος Τσαλτίδης ενώ ετοιμάζει τις αποσκευές για την επιστροφή στην Ελλάδα γράφει για το παιχνίδι κόντρα στην Κάλιαρι, αλλά και το θέμα με τα... στημένα του ΑΡΗ!«Οι Έλληνες ήταν μία πιο δυνατή ομάδα με καλύτερη φυσική κατάσταση από την Βαγιεκάνο. Τα λόγια αυτά ανήκουν στον προπονητή της Κάλιαρι και φυσικά πασίγνωστο…

πρώην ποδοσφαιριστή Ρομπέρτο Ντοναντόνι. Προφανώς ο Ιταλός από μικρός ήταν κι αυτός Σουπεράς. Όχι ότι για τον ΑΡΗ σημαίνει κάτι ιδιαίτερο να είναι πιο δυνατός από την (κάθε) Κάλιαρι που με Λαριβέι και Νενέ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετές ζημιές στους μεγάλους του Καμπιονάτο.

Το θέμα σε κάθε περίπτωση για τον ΑΡΗ είναι να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα. Ήδη με το παιχνίδι κόντρα στην Κάλιαρι στην ουσία τελείωσε για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας το πιο δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας. Αυτό που ξεκίνησε τον Ιούνιο στο Ρύσιο, συνεχίστηκε για δύο εβδομάδες στο Καρπενήσι, συνεχίστηκε στο Ζέεφελντ της Αυστρίας και πλέον ολοκληρώνεται στην Σαρδηνία πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης όπου άπαντες θα επιστρέψουμε στην όμορφη Θεσσαλονίκη.

Η περίοδος αυτή- όσο συναρπαστική και αν θεωρείται για ΜΜΕ, φιλάθλους λόγω και των όποιων μεταγραφών- μόνο εύκολη δεν είναι για τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή που πέρα από την σκληρή δουλειά έχει και τον παράγοντα της απόστασης από την οικογένεια, τους οικείους του να τον επιβαρύνει ψυχολογικά. Και στα τελευταία παιχνίδια ήταν εμφανές ότι πέρα από τα δικαιολογημένα σφιγμένα πόδια, υπήρχε και η… πίεση της αναμονής για την επιστροφή.

Διάβασα σχεδόν σε όλα τα ενημερωτικά-αθλητικά σάιτ ότι ο ΑΡΗΣ παρουσίασε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι με την Κάλιαρι. Ένα κακό στο πρώτο ημίχρονο κι ένα πολύ καλό στο δεύτερο μισό του αγώνα. Θα συμφωνήσω με μία ένταση-απαραίτητη διευκρίνιση που κατά την άποψη μου δεν έχει τύχει της ανάλογης προβολής. Με το σχήμα που έπαιξε ο ΑΡΗΣ στο πρώτο ημίχρονο δεν θα παίξει ποτέ και πουθενά ξανά.

Το έγραψα και στο προηγούμενο post. Είναι προ-ετοιμασία. Ο Σάκης Τσιώλης δοκιμάζει διάφορα πράγματα τα οποία ίσως χρησιμοποιήσει μία-δυο φορές μέσα στην χρονιά, ίσως να το πράξει αναγκαστικά 9κάρτες, τραυματισμοί), ίσως να μην το κάνει και ποτέ. Γιατί το δίδυμο Κοτσώνη- Μίσελ ήταν μία δοκιμή του Βραζιλιάνου στα στόπερ (προσωπικά τον προτιμώ ως αριστερό μπακ), όπως πριν λίγες μέρες ήταν μία δοκιμή η χρησιμοποίηση του Φατί ως σέντερ φορ, όπως ο Κατίδης έπαιξε με την Κάλιαρι δεξί… εξτρέμ, όπως ο Σολτάνι έχει παίξει και φορ και δεξιά και αριστερά, όπως ο Καστίγιο με το Νέτο αλλάζουν θέσεις, όπως ο Πορτίγια έχει παίξει αριστερά, αλλά και αμυντικό χαφ (το ίδιο και ο Τόχα), όπως ο Παπαζαχαρίας παίζει στόπερ και με την Κάλιαρι έπαιξε δεξί μπακ..

Η προ-ετοιμασία είναι για δοκιμές και στο πρώτο ημίχρονο με την Κάλιαρι το… πείραμα προφανώς και δεν αφορούσε το σύνολο, αλλά την χρησιμοποίηση συγκεκριμένων παικτών στις μη φυσιολογικές τους θέσεις. Για αυτό και δύο παικταράδες όπως ο Νενέ και ο Λαριβέι έκαναν από το 20 ως το 45 ότι ήθελαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ ήταν κυρίαρχος και το τελικό αποτέλεσμα ξεκάθαρα τον αδικεί. Το δεύτερο ημίχρονο όμως είναι και το αξιόπιστο δείγμα της ομάδας- όχι γιατί σε αυτό ήταν καλή- αλλά γιατί πάνω-κάτω αυτή θα είναι η ομάδα που θα παίξει στα επίσημα (μην ξεχνάμε τους διεθνείς Σηφάκη, Βανγκέλι, αλλά και τις δύο μεταγραφές φορ και στόπερ που αναμένονται).

Το δεδομένο μέχρι στιγμής για τον ΑΡΗ είναι ότι σαφέστατα έχει θέμα με τα... στημένα! Όχι τα παιχνίδια. Αυτά είναι... παιχνίδια άλλων. Προβλήματα αμυντικά στις στημένες φάσεις ( έστω κι αν π.χ. με Κάλιαρι το κεντρικό δίδυμο ήταν οι Κοτσώνης, Μίσελ). Σχετικά εύκολα γκολ από στημένη φάση δέχθηκε με Παραλίμνι, Λάτσιο, Αλ Χιλάλ, Κάλιαρι. Ο τρόπος πανομοιότυπος. Εκτέλεση του φάουλ ή του κόρνερ, ξεμαρκάριστος ο επιθετικός και γκολ. Πως διορθώνεται αυτό (πέρα από την σχεδόν βέβαια απόκτηση αμυντικού); Με δουλειά φυσικά. Λέτε να το έχουμε δει όλοι εμείς και όχι ο Τσιώλης; Δε νομίζω (Τάκη)…. Που λέει και το σλόγκαν.

Από την άλλη επίσης δεδομένο είναι ότι ο ΑΡΗΣ εκμεταλλεύεται πολύ καλύτερα τα δικά του στημένα. Από κόρνερ του Καπετάνου ήρθε το γκολ του Σολτάνι ( πέμπτο γκολ πέτυχε το… παλτό όπως λένε οι φίλοι μου οι Ηρακλειδείς) και θυμηθείτε ότι φέτος πολλά γκολ θα ξεκινήσουν κι από το πόδι τυ Έλληνα μέσου, αλλά και από Πορτίγια, Καστίγιο. Οι δύο τελευταίοι άλλωστε έχουν περάσει ουκ ολίγες κάθετες, ενώ ο Νέρι θεωρώ δεδομένο ότι θα βοηθήσει και με πολλά γκολ.

Μια που λέω γκολ, όσοι έχετε έτοιμο το… ξεφωνητο για τον Τσέζαρεκ μαζέψτε το. Δείτε αν θέλετε ξανά το παιχνίδι και τον τρόπο παιχνιδιού του Κροάτη όχι μόνο σε θέση φορ , αλλά και περιφερειακά. Στις ευκαιρίες που είχε στην πρώτη φάση με δεδομένη την αξία του έπρεπε να το στείλει στο πλεκτό. Στις άλλες δύο περιπτώσεις είναι ξεκάθαρα άτυχος και σε κανονικό γήπεδο αντί για… γκελ η μπάλα θα πήγαινε μέσα. Σημειώνω και πάλι ότι ο ΑΡΗΣ θα πάρει φορ και μάλιστα ικανότατο.

Υ.Γ.1 Μην τρελαίνεστε με τα ονόματα που διαβάζετε κάθε μέρα, ειδικά για το φορ. Το ότι γράφετε ένα όνομα δεν σημαίνει ότι ασχολείται και η ομάδα μαζί του. Επίσης ότι έχει προταθεί ένας παίκτης δεν σημαίνει ότι και η ομάδα ασχολήθηκε μαζί του. Ο μάνατζέρ του όμως την… μοιράζει την πρόταση στα ΜΜΕ και πιέζει για να πάει όπου τον θέλουν. Στα στόπερ είναι πιο… συνετή η ονοματολογία γιατί δεν «πουλάνε» και τόσο…

Υ.Γ.2 Ο ΑΡΗΣ απέρριψε τον Μάντζιο εδώ και αρκετές μέρες για πολλούς λόγους. Ας πάει όπου θέλει να παίξει την μπάλα που μπορεί.

Υ.Γ.3 Σημαντικότατη ημέρα η Πέμπτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Υ.Γ.4 Πολύ δουλειά έχει η ΕΕΑ και θα έχει ακόμα περισσότερη σύντομα. Κι φυσικά όχι με τον ΑΡΗ, όπως διέδιδαν ορισμένοι κομπλεξικοί αντιαρειανοί…

Υ.Γ.5 Βλέπω στα τελευταία μου post, αλλά και σε ότι έχει σχέση με τον ΑΡΗ δυο-τρεις οπαδούς άλλων ομάδων να το παίζουν αρειανοί και φυσικά να σχολιάζουν μόνο αρνητικά. Επειδή κάνουν μπαμ, θα τους αφήσω τώρα που θα πάω διακοπές και θα ασχοληθώ με την επιστροφή μου. Δίνω στοιχείο όμως. 4 γράμματα με αγγλικά ο ένας, και με δέκα ο άλλος. Κατά βάθος βέβαια είναι αρειανάκια, αλλά ανήκουν σε ειδική κατηγορία…

Υ.Γ. 6 Κύριος σε όλα του ο Σάκατα, είχε τεράστια προβλήματα προσαρμογής και για αυτό προτίμησε να γυρίσει στην πατρίδα του. Καλή επιτυχία Νταισούκε…

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου