0 Εχουν μείνει να φυλάνε Θερμοπύλες

381094Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τους Γόντικα και Φερέιρα που ως άλλοι... Λεωνίδες, έχουν μείνει να φυλάνε τις... Θερμοπύλες του Παναθηναϊκού.Να επισημάνουμε ωστόσο ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακυβέρνητο καράβι. Ούτε ρεμπέτ ασκέρι. Μπορεί να μην υπάρχει αφεντικό, μπορεί να μην υπάρχει πρόεδρος, μπορεί το ΔΣ να είναι για θεατρικές παραστάσεις…


μπορεί να μην υπάρχουνε λεφτά, αλλά η ομάδα δεν είναι μόνη της. Και δεν τους πήρε από κάτω η ήττα από την Οντένσε και η αντίδραση ήταν άμεση.

Σε ό,τι έχει να κάνει δηλαδή με τα δημοσιεύματα για τις ευθύνες του σεβάσμιου εξηνταπεντάρη Ζεσουάλδο Φερέιρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο προεδρεύων αντιπρόεδρος Δημήτρης Γόντικας και ο έμπειρος Πορτογάλος τεχνικός «αν τους έπιανες από τη μύτη μετά το ματς από τους Δανούς θα έσκαγαν». Κρατάμε αυτό και πάμε παρακάτω: «Ο σχεδιασμός που έχει γίνει θα συνεχιστεί και θα υλοποιηθεί μέχρι τέλους».

Και τώρα η ουσία: «Σκοπός του Γόντικα και του Φερέιρα είναι να ξαναδημιουργήσουν προσδοκία στους οπαδούς του ''τριφυλλιού''. Να τους δώσουν όραμα και να πιστέψουν». Και τελειώνουμε με το διά ταύτα: «Το μοντέλο είναι ξεκάθαρο ότι δεν αλλάζει... οι μέτοχοι μπορεί να έχουν αφήσει την ομάδα ακάλυπτη, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν το ίδιο ο προεδρεύων αντιπρόεδρος και ο Φερέιρα». Ιδού λοιπόν όχι μια χαραμάδα αισιοδοξίας, αλλά μια ηλιαχτίδα που ρίχνει άπλετο φως και διώχνει τη μαυρίλα του 4-3 από την Οντένσε.

Μπορεί ο Βαρδινογιάννης να έχει καβούρια στην τσέπη. Μπορεί ο Βγενόπουλος να έφυγε τρέχοντας και να έγινε Σπύρος Λούης. Μπορεί ο Νικόλας Πατέρας να έχει μείνει με τα μπλουζάκια του νταμπλ αμανάτι, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να χαθεί. Εκεί που όλοι δειλιάζουν, πετάνε τις ασπίδες και το έχουνε βάλει στα πόδια, έχουνε μείνει ο Γόντικας με τον Φερέιρα να φυλάνε Θερμοπύλες. Αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους.

Μόνοι εναντίον όλων. Ακόμα κι ο Λεωνίδας όμως την τελική τη μάχη με τους Πέρσες την έχασε. Θα κερδίσουνε τον πόλεμο ο Γόντικας με τον Φερέιρα; Πού έχει συμβεί αυτό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για να ξανασυμβεί στον Παναθηναϊκό; Να διοικούν και ν' αποφασίζουν ο διαχειριστής με τον προπονητή.

Χρειάζεται έναν προπονητή που θα είναι «αρχηγός»

ΤΟ μόνο που διατηρείται στον Παναθηναϊκό είναι η παράδοση. Διαβάζοντας δηλαδή στο ρεπορτάζ ότι «είναι ενοχλημένοι από το φόρτωμα των ευθυνών στον τεχνικό της ομάδας από μερίδα του Τύπου». Πρώτη φορά που εμφανίστηκε στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού η λέξη «ενοχλημένος» εγώ είχα κατάμαυρα μαλλιά κι ο Μανωλιουδάκης πρέπει να μπουσούλαγε.

Το «ενοχλημένος» ήταν η αγαπημένη λέξη του «καπετάνιου» (φωτό). Αν ήθελε να δείξει τη δυσφορία του αυτό έλεγε: «Είμαι ενοχλημένος». Σιγά σιγά το «ενοχλημένος» στον Παναθηναϊκό έγινε θεσμός. Κι από εκεί που ενοχλούνταν τα αφεντικά και οι πρόεδροι, ενοχλούνται τώρα και οι προεδρεύοντες. Να το μαζέψουμε όμως λίγο. Σαφώς και δεν μπορεί να αποδοθεί καμιά ευθύνη στον Γόντικα.

Αν την κοπανάνε όλοι κι αφήνουνε έναν υπάλληλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα, δεν φταίει αυτός. Αν φορτώθηκε από ευθύνες διοίκησης δεν είναι δικό του θέμα. Για τον Φερέιρα είχα γράψει στο τέλος της περσινής σεζόν ότι από φάτσα είναι ό,τι πρέπει για μετρ. Και σε καλό μαγαζί μάλιστα.

Με τη σοβαρότητά του, τα άσπρα του μαλλιά και το κύρος του. Σαφώς και την ξέρει τη δουλειά. Σαφώς όπως κι ο κάθε προπονητής θα κάνει και λάθη. Ξαναλέω, όμως, ότι δεν είναι ο προπονητής που έχει ανάγκη αυτήν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Παναθηναϊκός.

Οπως είναι παρατημένη ομάδα, ο Παναθηναϊκός ήθελε έναν προπονητή ψυχολογίας. Εναν προπονητή να συσπειρώσει τους ποδοσφαιριστές. Να τους ταρακουνάει και να τους ξυπνάει. Εναν προπονητή που θα παίζει το ρόλο του «αρχηγού». Εναν προπονητή που θα καλύπτει το κενό της διοίκησης. Μπορεί αυτό να μην ακούγεται ποδοσφαιρικά ορθό, αλλά τι υπάρχει σωστό στον Παναθηναϊκό; Χαίρετε.

Το ενδιαφέρον στο δεύτερο σκέλος της πρωτόδικης απόφασης

ΣΗΜΕΡΑ βγαίνει η απόφαση για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Μέχρι το μεσημέρι είναι οι προθεσμίες για τα υπομνήματα και στη συνέχεια πατ κιουτ θα γίνει η συνεδρίαση. Για να βγει η οριστική και τελεσίδικη απόφαση. Σε ό,τι έχει να κάνει με την ταπεινότητά μου, το ενδιαφέρον στρέφεται στο διά ταύτα.

Αν θα διατηρηθεί, δηλαδή, το δεύτερο σκέλος της πρωτόδικης απόφασης που λέει ότι μετά τον υποβιβασμό τους, Βόλος και Καβάλα, καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αν μείνει αυτό όπως έχει μένουν στη Super League η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός. Αν αντίθετα η Επιτροπή Εφέσεων πει ότι Βόλος και Καβάλα καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Β' Εθνικής τότε ανεβαίνουν Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας.

Πήρε τη ρεβάνς

Σ' ΑΥΤΟ το σκέλος πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον. Σχετικά με την ποινή υποβιβασμού, δεν φαίνεται ότι μπορεί ν' αλλάξει. Και δεν θα πω, όπως ο Μπέος, ότι υπάρχει ευθεία πολιτική παρέμβαση. Είναι γνωστό ότι τα αθλητικά δικαστήρια δικάζουν με ενδείξεις και με πιθανολόγηση της ενοχής. Ετσι βγήκε η πρώτη απόφαση. Πράγματι χωρίς στοιχεία. Μόνο με τις λίστες της UEFA. Με βάση όμως τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους της δικογραφίας.

Ταυτόχρονα παίζουνε το ρόλο τους οι γενικότερες συμπεριφορές προσώπων. Μπορεί όλα αυτά να μην έχουνε καμιά δικονομική βάση, αλλά στα αθλητικά δικαστήρια μετράνε και συνυπολογίζονται. Ενα θα πω μόνο: Οτι η UEFA ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει το «διπλό ημίχρονο-άσος τελικό» στο Πανιώνιος-Ντιναμό (φωτό). Τέτοιο καζίκι σε παιχνίδι διοργάνωσής της δεν έχει ξαναπάθει. Και πήρε τη ρεβάνς.

Ανθρωπος είμαι. Δεν είμαι επιστήμονας.

-Αντζελα Δημητρίου-

Το θεωρούνε δώρο

ΑΚΟΜΑ και σήμερα υπάρχουνε κάποιοι άνθρωποι που έχουνε πέντε δραχμές στην άκρη. Στα διακόσια δισ. είναι περίπου τα λεφτά που έχουνε οι μικροκαταθέτες στις τράπεζες. Με μηδενικό ουσιαστικά επιτόκιο. Τι μπορεί να κάνει κάποιος λοιπόν που θέλει να επενδύσει τα λεφτά του; Να τα βάλει στο Χρηματιστήριο που πάει φουλ για κάτω από τις χίλιες μονάδες; Ούτε λόγος.

Οι Ολυμπιακοί πάντως μετά τα ντόρτια της Οντένσε περιμένουνε πώς και πώς να βγούνε οι αποδόσεις για κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Εξω ο Ολυμπιακός άνοιξε με 1.45 και το βρίσκεις και στο 1.50. Μικρή είναι σαν απόδοση, αλλά το θεωρούνε δώρο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εδώ η κυβέρνηση δεν κωλώνει στους ταξιτζήδες που κλείνουνε δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια, θα κωλώσει στον Πηλαδάκη που έκλεισε το «AEL FC ARENA»;

Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου