0 Δεν ΠΑΟ πουθενά

Tzorvas_vlemmaHighΟ Κώστας Καίσαρης γράφει για τον ΠΑΟ που... δεν πάει και το «τις πταίει».ΤΙΣ πταίει; Φταίνε ο Πατέρας και ο Βγενόπουλος, που ξεπουπουλιάσανε μέσα σε δύο χρόνια τα 35 εκατ. ευρώ της πολυμετοχικότητας (χωρίς τα συμβόλαια) κι ύστερα κόψανε ρόδα μυρωμένα; Φταίει ο «καβούριας» ο Τζίγγερ, που κατέβασε από μόνος του το ποσοστό του στο 30% κι αντί να βάλει λεφτά σαν μεγαλομέτοχος που είναι κάνει την πάπια;

Φταίει η γεροντάρα ο Φερέιρα, που στα 65 του χρόνια τον πήρε ο ύπνος στον πάγκο κι ο Κλάουσεν του πήρε την ταυτότητα;

Φταίνε τα παλιόπαιδα οι ποδοσφαιριστές, που τους πήρανε τα σώβρακα οι ψαράδες από τη Δανία; Και πού θα πάει τελικά αυτή η δουλειά με τον Τζόρβα; Μια καρέκλα να είχανε βάλει κάτω από το τέρμα, καλύτερα θα ήτανε. Μπορεί να χτύπαγε απάνω της η μπάλα και να έβγαινε κόρνερ. Κι αυτό το όνειρο να ξεκινήσει με τον Κλέιτον σέντερ φορ πώς το είδε ο Ζεσουάλδο;

Στα φιλικά δηλαδή που τον δοκίμαζε ο «Σίβας» είχε σκίσει τα δίχτυα; Τις πταίει λοιπόν; Ο Κώστας Κατσουράνης από την πλευρά του, συνεπής στο ρόλο του σπόκσμαν που έχει συμφωνήσει και έχει αναλάβει, δεν κρύφτηκε. Βγήκε και μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας: «Θεωρητικά η ομάδα δεν έπαιξε άσχημα». Ιδού άλλος ένας «πράσινος» Πεταλωτής. Οπως στην πολιτική χρειάζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να κάνει το άσπρο μαύρο, έτσι και στο ποδόσφαιρο. Τι πάει να πει «θεωρητικά δεν παίξαμε άσχημα»;

Αν παίζανε άσχημα δηλαδή, πόσα γκολ θα τρώγανε; Οκτώ; Κι αν παίζανε πολύ άσχημα; Δώδεκα; Κι εντάξει. Στον Παναθηναϊκό ακόμα λένε για το δοκάρι του Νίνη στο 52'. Αν είχε γίνει δηλαδή εκεί το 3-1, θα είχε σχολάσει ο γάμος. Εγινε αντίθετα στο 58' το 2-2. Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός είχε 35 λεπτά για να βάλει ένα γκολ και να πάρει την πρόκριση. Ερώτηση: Πόσες φάσεις έκανε για να σκοράρει; Ούτε μία. Σκόραρε με τον Πετρόπουλο όταν το έργο είχε τελειώσει.

Σε αυτά τα 35 λεπτά η ομάδα που είχε την κατοχή ήταν η Οντένσε. Ο Θεός να την κάνει ομάδα. Δεν νομίζω στην ευρωπαϊκή ιστορία του ο Παναθηναϊκός να έχει αποκλειστεί από χειρότερη ομάδα. Αυτό το μίγμα ξυλοκόπων - ψαράδων τού έβαλε τέσσερα γκολ μέσα στο ΟΑΚΑ. Η φωτογραφία με τον Τζόρβα τ' ανάσκελα τα λέει όλα.

Εριξαν το καράβι στην ξέρα και μην τους είδατε

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ, όμως, είναι κακός σύμβουλος. Καμία ομάδα δεν καταστράφηκε και καμία σεζόν δεν πήγε στράφι από τις 2 Αυγούστου. Κι ο Ολυμπιακός πέρυσι είχε πάθει τέτοιο κάζο από τη Μακάμπι. Κι ακόμα χειρότερα μάλιστα, αφού είχε μείνει έξω από το Γιουρόπα. Σήκωσε τα μανίκια, όμως, ο Βαγγέλης και το νερό μπήκε στ' αυλάκι. Εδιωξε τον Λίνεν, έφερε τον Βαλβέρδε, έκανε μεταγραφές κι η ομάδα έβγαζε φωτιές. Ασε που τους βγήκε σε καλό που δεν είχανε το μαρτύριο του Πέμπτη - Κυριακή. Στον Παναθηναϊκό ποιος θα ασχοληθεί με την ομάδα: ο Βασίλης Κωνσταντίνου με τον Κώστα Ελευθεράκη, που μπήκανε στο συμβούλιο;

Αν ζούσε ο Φέρεντς Πούσκας, ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης θα έκανε πρόταση να τον φέρουνε για προπονητή. Για να αναβιώσει στον Παναθηναϊκό ολόκληρη η ομάδα του «Γουέμπλεϊ». Ετσι πάει. Οταν σε μια ομάδα δεν υπάρχει παρόν και μέλλον, γίνεται στροφή στο παρελθόν. Κι αυτό είναι το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Οχι η τεσσάρα από την Οντένσε. Ετσι κι αλλιώς, αν περνούσε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είχε τύχη.

Την Παρασκευή θα γίνει η κλήρωση και σε ό,τι έχει να κάνει με την Ευρώπη θα έχει και δεύτερη ευκαιρία. Δυνατότητες για να σηκώσει το κεφάλι ο Παναθηναϊκός υπάρχουν; Προϋποθέσεις για να αλλάξει αυτή η κατάσταση θα υπάρξουν; Κομμάτι δύσκολο.

Οι Βγενόπουλος - Πατέρας είναι σαν τον Καραμανλή μετά τις εκλογές. Δεν υπάρχουν πουθενά. Ρίξανε το καράβι στην ξέρα και μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε. Ο Τζίγγερ είναι χειρότερος κι από τον Γιώργο. Ο Παπανδρέου τουλάχιστον κάτι κάνει. Βάζει φόρους. Ο Βαρδινογιάννης δεν κάνει τίποτα. Αν ο Νέρων παρακολούθησε τη Ρώμη να καίγεται, αυτός βλέπει τον Παναθηναϊκό να καταστρέφεται. Χαίρετε.

Στη Λιβαδειά απαιτούν σεβασμό

ΙΔΟΥ, λοιπόν, που για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι όσο ζεις και δεν πεθαίνεις τόσο πιο πολλά μαθαίνεις. Διαβάζοντας το ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις στην πόλη της Λιβαδειάς, έμαθα ότι ο Λεβαδειακός έχει 81 χρόνια ιστορίας. Που απαιτούν, όπως είναι φυσικό, σεβασμό. Οχι σαν τη Λάρισα που ιδρύθηκε το 1964 και θέλει να παραμείνει στη Super League διά της τεθλασμένης. Κατά παράβαση των κανονισμών και των σχετικών άρθρων του ΚΑΠ.

Ποιος τα λέει αυτά; Ολοι οι φορείς της Λιβαδειάς, που συγκεντρώθηκαν στο παλιό δημαρχείο της πόλης.

Πιο έξυπνοι είναι, σου λέει, αυτοί στην Κρήτη που ξεσηκωθήκανε κι ανεβάσανε νταηλίκι τον ΟΦΗ; Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς. Μέχρι και ερώτηση στον υπ. Πολιτισμού, τον Γερουλάνο, κατέθεσε ο βουλευτής Β. Τόγιας.

Η φάμπρικα δείχνει τον κοινοβουλευτισμό

ΖΗΤΩΝΤΑΣ να εφαρμοστεί ο ΚΑΠ και, αν υποβιβαστούν τελικά Βόλος - Καβάλα, να ανέβει στη Super League ο Λεβαδειακός. Κατά τον Τόγια δηλαδή οι επιτροπές της Super League και της ΕΠΟ που έχουν την αρμοδιότητα να αποφασίσουν είναι της πλάκας. Πρέπει να το πάρει απάνω του ο Γερουλάνος ν' ανέβει ο Λεβαδειακός και να τελειώνουμε. Οπως ακριβώς αποφάσιζαν οι αγάδες επί τουρκοκρατίας. Αντίθετα, διακριτική ήταν η στάση της Αριας Αγάτσα.
Επειδή έχει διατελέσει αθλητική συντάκτρια και γνωρίζει το αντικείμενο. Περιορίστηκε στο να στείλει επιστολή συμπαράστασης, η οποία αναγνώστηκε. Προφανώς δεν θα ήθελε να έχει και πολλά πολλά με τον Κομπότη, που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτή η φάμπρικα που έχει ανοίξει δείχνει και το επίπεδο του κοινοβουλευτισμού. Και των ψηφοφόρων που βγάζουνε και θέλουνε τέτοιους βουλευτές.

Ο τάξας δεν έχασε ποτέ

ΣΑΝ άνθρωπος κι εγώ έχω τις αδυναμίες μου. Μια απ' αυτές είναι ο ομορφάντρας που ακούει στο όνομα Ανδρέας Παντελή. Οπως διάβασα λοιπόν χθες σε ακόμα ένα αντικειμενικό ρεπορτάζ, «αν αποκατασταθεί η αδικία κι ο Ηρακλής αγωνιστεί στη Super League, ο Κύπριος επιχειρηματίας είναι έτοιμος να τινάξει την μπάνκα στον αέρα και να φτιάξει ομάδα που θα διεκδικήσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Αν, για παράδειγμα, σήμερα ανακοινωθεί ότι παραμένει ο Ηρακλής, ο Γάλλος Σεντρίκ Φορέ έρχεται αύριο στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει. Συμπέρασμα: Ο τάξας δεν έχασε ποτέ. Μόνο ο δώσας.

Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου