0 Φιέστα στην Τούμπα

14427Η αποψινή ρεβάνς στην Τούμπα έχει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα για τον ΠΑΟΚ και είναι μια ευκαιρία φιέστας για την νέα ομάδα του Λάζλο Μπόλονι παρά οτιδήποτε άλλο. Το σχόλιο του Σάκη Γκίνα.
Η πρόκριση κρίθηκε ουσιαστικά με το 0-2 μέσα στο Όσλο. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, αλλά το να κερδίσει η Βαλερένγκα…



με 0-3 μέσα στη Τούμπα είναι κάτι που κινείται περίπου στην σφαίρα της φαντασίας.

Άρα, η αποψινή ρεβάνς στην κατάμεστη Τούμπα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα καλοσώρισμα του κόσμου με το ανάλογο χειροκρότημα στον νέο ΠΑΟΚ του Μπόλονι, ο οποίος έχει κερδίσει μέχρι τώρα τις εντυπώσεις. Ο έμπειρος Ρουμάνος τεχνικός καλά έκανε και μίλησε για «νυχτοπούλια που δεν κοιμούνται ποτέ», διότι διαχειρίζεται μια επαγγελματική ομάδα σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπου εκτός από την πρόκριση μετράει και το πρεστίζ. Αλλιώς είναι μια πρόκριση του ΠΑΟΚ με νίκη και αλλιώς με κάποιο άλλο αρνητικό αποτέλεσμα. Η πρόκριση είναι πρόκριση, βέβαια, αλλά είναι προτιμότερη με δυο νίκες.

Ως βαλκάνιος, ο Μπόλονι κατάλαβε αμέσως ποια ομάδα κοουτσάρει. Ξέρει ότι οι μεσογειακοί λαοί, όπως οι Έλληνες, ενθουσιάζονται και απογοητεύονται εξίσου εύκολα. Δεν θέλει επ’ ουδενί να «χαλάσει» η πολύ καλή εικόνα που άφησε στο κοινό της ομάδας η εμφάνιση στο Όσλο. Ξέρει ότι μια χαλάρωση των παικτών του, ίσως οδηγήσει σε μια αντίστοιχη ήττα, όπως πριν από δυο χρόνια με την ίδια ομάδα στην Τούμπα, που θα επιφέρει γκρίνια χωρίς λόγο και αιτία.

Γι’ αυτό έχει στην «τσίτα» τους παίκτες του. Επιζητά μια πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο επίσημο ματς της ομάδας του στη Τούμπα, η οποία θα συνοδευτεί από ένα ανάλογα καλό αποτέλεσμα. Οι γνωστοί για τον ρεαλισμό τους Νορβηγοί μετά το 0-2 στο Όσλο ήρθαν για το θεαθήναι στη Θεσσαλονίκη και αρκεί μια πίεση του ΠΑΟΚ από την αρχή του αγώνα για την άνευ όρων υποταγή τους.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, δεδομένης εκ νέου της απουσίας του Σαλπιγγίδη, δεν έχει πολλές επιλογές για αλλαγές στην 11άδα. Θα αποφύγει τους πειραματισμούς γιατί, όπως προανέφερα, θεωρεί το ματς μείζονος σημασίας και θέλει να κερδίσει ο νέος ΠΑΟΚ τις εντυπώσεις και στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση μπροστά στο κοινό του.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διατηρηθεί ο Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια με την ίδια τετράδα άμυνας μπροστά του (Ετό, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο). Στην μεσαία γραμμή ο Αρίας θα παίξει δίπλα στον έμπειρο Γκαρσία και ο Ίβιτς πιθανότατα θα αντικαταστήσει τον Λαζάρ, με επιθετική τριπλέτα τους Φωτάκη, Βιερίνια και Αθανασιάδη. Εκτός και εάν αγωνισθεί ο Ρομπέρ αριστερά, με τον Βιερίνια δεξιά, τον Φωτάκη μπαλαντέρ και τον Ίβιτς στον πάγκο.

Όλα, αυτά, όμως, έχουν λίγη σημασία. Τον μεγαλύτερο ρόλο θα παίξει ο βαθμός του πάθους και της σφριγηλότητας που θα δείξουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ για να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους και οπαδούς της ομάδας τους, οι οποίοι θα κατακλύσουν μαζικά μέσα στο κατακαλόκαιρο τη Τούμπα.

Ο Μπόλονι με το Βαλκανικό ταμπεραμέντο του έχει τον τρόπο να τους μεταδώσει την…φλόγα μιας ευρωπαϊκής αναμέτρησης και οι περισσότεροι έχουν την εμπειρία να αντιληφθούν ότι, παρά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, δεν πρόκειται για φιλικό παιχνίδι. Συνεπώς, οι οιωνοί είναι καλοί για τον ΠΑΟΚ απόψε στη Τούμπα και θα είναι θετικό η ομάδα της Θεσσαλονίκης να προσθέσει μια ακόμα ευρωπαϊκή νίκη στο ταλανιζόμενο από σκάνδαλα ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου