0 Δεν βγαίνει η εξίσωση

124911Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την εικόνα της ΑΕΚ στο φιλικό με την Χετάφε και για την ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας.Ο Γιάννης Καραλής μεταδίδοντας το παιχνίδι έλεγε ότι το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ είναι το γηπεδικό. Πρόκειται μάλλον για τη μισή αλήθεια. Το ΟΑΚΑ δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο…


αλλά μάλλον άλλος είναι ο λόγος που χθες το επισκέφτηκαν μόλις 6.000 ΑΕΚτσήδες.

Το μεγαλύτερο δυστύχημα είναι ότι κι αυτοί που πλήρωσαν εισιτήριο για να δουν την ΑΕΚ έφυγαν από το γήπεδο σκεφτικοί κι ανήσυχοι. Σκεφτικοί γιατί αναλογίζονται τα μικρά περιθώρια που έχει ο Χιμένεθ να ανατρέψει την κατάσταση κι ανήσυχοι διότι η διοίκηση δεν έχει τα οικονομικά περιθώρια να ενισχύσει μεταγραφικά την ομάδα.

Η ΑΕΚ ήταν άνοστη χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ. Ομάδα χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό ή έστω με αγωνιστικό πλάνο που δεν βγαίνει. Ο Μπέλεκ στην κορυφή της επίθεσης αγκομαχάει για να ανταποκριθεί στον ρόλο του μοναδικού προωθημένου. Εχει δυσκολία να παίξει με την πλάτη και να «σπάσει» την μπάλα δεξιά κι αριστερά. Εμφανίζεται ανώριμος να κινηθεί μέσα στην περιοχή με τρόπο που να δημιουργήσει χώρους στον παίκτη που παίζει ακριβώς πίσω του.

Ο Χοσέ Κάρλος είναι κατά συνθήκην δεξιός χαφ-εξτρέμ. Ο Ισπανός έχει τεχνικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε οργανωτή παιχνιδιού και ταχύτητα που δεν του επιτρέπει να κάνει προσπάθειες πάνω στην πλάγια γραμμή. Ο Γκούντγιονσεν δεν είναι σε καμία περίπτωση αριστερός ακραίος επιθετικός. Απλώς η κλάση του τού επιτρέπει να ανταποκρίνεται και σε αυτόν τον ρόλο. Επειδή εκεί δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος που να τα καταφέρνει καλύτερα. Ωστόσο, θα ήταν πιο χρήσιμος είτε ως κεντρικός επιθετικός είτε πίσω από τον σέντερ φορ.

Ο Χιμένεθ έχει ασφαλώς χρόνο μπροστά του για να πειραματιστεί και να δοκιμάσει κι άλλα σχήματα στην επίθεση. Αν έχει καταλήξει, όμως, σε αυτόν τον σχηματισμό (4-2-3-1) και με αυτούς τους παίκτες δεν πρέπει να προσδοκά αποτελέσματα και μάλιστα γρήγορα. Αν και στα επόμενα φιλικά η κατάσταση είναι περίπου η ίδια, τότε η εξίσωση δεν βγαίνει. Πολύ δε περισσότερο που η οικονομική στενότητα δεν επιτρέπει μεταγραφές για τις θέσεις από το κέντρο και μπροστά. Μια μεταγραφή θα γίνει και λογικά θα αφορά τη θέση των δύο αμυντικών χαφ. Εκεί χάσκει το κενό που αφήνει ο Ντιόπ. Οπως χάσκει και η αδυναμία του Γκέντσογλου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός αμυντικού χαφ με δυνατότητα να προωθεί αξιόπιστα το παιχνίδι.

Κάτι ήξερε ο Σταύρος Αδαμίδης όταν διαβεβαίωνε ότι τη φετινή ΑΕΚ θα ιδρώνουν οι αντίπαλοί της για να τη νικούν. Πράγματι, η πιο αξιόπιστη γραμμή της είναι η αμυντική. Πράγματι, ο Γεωργέας και ο Δέλλας διανύουν μια δεύτερη νιότη. Η ΑΕΚ, όμως, είναι μία ομάδα συνηθισμένη να πρωταγωνιστεί. Πράγματι, όλα ξεκινούν από μία καλή άμυνα. Αρκεί να υπάρχει και η επίθεση που να παράγει... τίτλους.

Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου