0 Οι αποτυχίες των «μικρών»

14620Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου...
Και εξηγούμαι. Δεν αναφέρομαι αρχικά στην επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων, την Εθνική Ομάδα των ανδρών. Υπάρχει χρόνος για κρίσεις. Η Λιθουανία και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών μάς περιμένουν σε λίγες ημέρες, οπότε θα εξαγάγουμε πιο σωστά συμπεράσματα.


Ωστόσο, έχω θορυβηθεί φέτος σε σημαντικό βαθμό από τις αποτυχίες των μικρών εθνικών μας ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν μας είχαν συνηθίσει βλέπετε στο παρελθόν σε τόσο άσχημα, σε απόδοση αλλά και σε αριθμούς, αποτελέσματα.

Η Ομάδα Νέων κατέλαβε τη 12η θέση, η Ομάδα Εφήβων μόλις τη 14η και η Ομάδα Παίδων την 11η. Παταγώδης αποτυχία, έστω και αν το μπάσκετ, ως ομαδικό άθλημα, αλλάζει εικόνα από χρονιά σε χρονιά. Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στις τρεις αυτές ηλικιακές κατηγορίες υπάρχουν από το 1992. Ποτέ, όμως, στο παρελθόν δεν έμειναν και οι τρεις εθνικές μας εκτός μεταλλίων ή ακόμα και εκτός της πρώτης οκτάδας την ίδια χρονιά. Και μάλιστα με υψηλό αρνητικό πρόσημο σε νίκες - ήττες. Βέβαια, για να είμαστε απόλυτα σωστοί θα πρέπει να δεχτούμε ότι οι αποτυχίες των μικρών δεν προδιαγράφουν σώνει και καλά ένα ζοφερό μέλλον και για την Εθνική Ανδρών. Ωστόσο, μια καλή μαγιά παικτών βοηθάει, πώς να το κάνουμε τώρα...

Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου