0 Αν δεν βγούμε πρώτοι θέλουμε «σκότωμα»

14258Η κλήρωση της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας θύμισε μέρες Ρεχάγκελ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. Ήταν μια καλή κλήρωση. Τόσο καλή, που μπορούμε να πούμε ότι αν δεν βγούμε πρώτοι θέλουμε «σκότωμα».


 

Η αλήθεια είναι ότι μαζί με την Κύπρο, πήραμε τους καλύτερους ομίλους. Χωρίς τις επιπλοκές που υπάρχουν σε άλλα γκρουπ, όπως σε αυτό της Γερμανίας αλλά και της Ιταλίας, που θα ήταν εύκολα διαχειρίσιμες από αυτούς, αλλά όχι από εμάς. Τεράστιες δυσκολίες θα είχαμε και στον όμιλο που έχει επικεφαλής την Κροατία και από κάτω Σερβία, αλλά και την Σκωτία με την Ουαλία.

Η Σλοβακία ήταν η καλύτερη επιλογή, που θα μπορούσε να μας τύχει από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Η Βοσνία δεν ήταν και η πιο επιθυμητή ομάδα, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα δικά μας. Είναι μια Εθνική που βελτιώνεται συνέχεια και με καλή έδρα.

Με τη Λιθουανία δεν έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι ξανά, η Λετονία είναι γνωστή μας και ομάδα που την «έχουμε», ενώ το Λιχτενστάιν, είναι μαζί με το Σαν Μαρίνο και την Ανδόρα, οι πιο εύκολοι αντίπαλοι, που μπορούν να σου τύχουν, από το τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας.

Στο ποδόσφαιρο βέβαια όλα μπορεί να συμβούν, αλλά σε αυτό τον όμιλο δεν δικαιούσαι να μην είσαι πρώτος. Κι αν με την Ελβετία στον όμιλο των προκριματικών του Euro, μπορεί να είχαμε τις επιφυλάξεις μας, τώρα θα μιλάμε για ξεκάθαρη αποτυχία αν δεν καταφέρουμε να είμαστε σε τρία χρόνια στη Βραζιλία.

Πηγή: Sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου