0 Καίγεται η Κέρκυρα

Πρόκειται για τουλάχιστον 25 διαφορετικές πυρκαγιές στα βόρεια και στα δυτικά του νησιού, ενώ πριν από λίγο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και στη νότια Κέρκυρα.
Οι κυριότερες εστίες είναι στις περιοχές Τρουμπέτα, Λάκωνες, Αλλειματάδες, Μακράδες και στο Κομπίτσι, δέκα χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Κατοικημένες περιοχές απειλούν οι φλόγες…
σε Λάκωνες, Αλλειματάδες και Κομπίτσι.

O δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος βρίσκεται στα πύρινα μέτωπα, είπε ότι κινδυνεύουν χωριά και έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού.

Επίσης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής, πρόκειται για εμπρησμό.

Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τους ανέμους των 5 μποφόρ να βοηθούν το καταστροφικό της έργο.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και αναμένονται ενισχύσεις.

Ειδικότερα, στην Κέρκυρα κατευθύνονται τέσσερα οχήματα από την Ήπειρο, τέσσερα από τη δυτική Μακεδονία, δύο από τη δυτική Ελλάδα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, εκ των οποίων το ένα έρχεται από την Αθήνα με C-130 μαζί με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν ήδη τουλάχιστον 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Φωτιά και στη Ζάκυνθο

Πυρκαγιά ξέσπασε την Τρίτη και στα Λαγκαδάκια της Ζακύνθου, όπου επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και τρία αεροσκάφη.

Είναι η δεύτερη δασική πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, μετά την φωτιά στην περιοχή Βολίμες που τέθηκε υπό έλεγχο τη νύχτα. 

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου