0 Κύριε Ντέμη, μόνο τη μισή αλήθεια ;


ntemisΌσα ανέφερε ο Ντέμης Νικολαΐδης στο ‘κουτί της Πανδώρας’ είναι πλέον γνωστά και σας τα παραθέτουμε αναλυτικά παρακάτω. Εμείς αναρωτιόμαστε γιατί δεν ανέφερε τίποτα για την κρατική βοήθεια με την υπαγωγή στο άρθρο 44 (αφού τόσο απεχθάνεται τις κρατικές επιχορηγήσεις), γιατί ποτέ δεν αναφέρεται στην κάκιστη διαχείριση των οικονομικών της ΠΑΕ ΑΕΚ και την αλόγιστη σπατάλη χρημάτων επί των ημερών του και τέλος γιατί δεν βοήθησε προσωπικά την ΑΕΚ με τα υπέρογκα ποσά που εισέπραττε σαν παίχτης την εποχή της παράγκας.

Και εν πάση περιπτώσει κύριε Ντέμη, όταν ξεζουμίζατε οικονομικά την ΑΕΚ ως παίχτης παίζοντας σε στημένα Πρωταθλήματα, μήπως είσαστε κι εσείς συνένοχος στο έγκλημα ;
Ο λόγος σε εσάς…

 

Στην τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, «Κουτί της Πανδώρας», ο Ντέμης Νικολαΐδης  αναφέρθηκε στο «προβληματικό» ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ επισήμανε πως επιχείρησε να προχωρήσει μέσω Αγγλίας την έρευνα για την «Παράγκα», όμως θα του κόστιζε 700.000–1.500.000 ευρώ χωρίς να μπορούν να του εξασφαλίσουν αποτελέσματα.

Τα χρήματα αυτά δεν μπορούσε να τα διαθέσει, και έτσι η έρευνα δεν προχώρησε. 

«Και τότε ήμουν ενάντια να παίρνει χρήματα το ποδόσφαιρο από το κράτος. Με κοιτούσαν σαν UFO. Με εμένα η ΑΕΚ δεν είχε ποτέ κρατικό χορηγό, έστω κι αν δεν είχαμε λεφτά. Με χορηγό τον Έλληνα φορολογούμενο δεν μπορεί να λειτουργήσει μια ανώνυμη επαγγελματική εταιρεία.

Είτε έχει δίκιο μια ομάδα επαρχιακή μιας πόλης είτε έχει άδικο, βάζει μπροστά τον κόσμο και βγαίνουν οι πολιτικοί που βάζουν μπροστά τον εαυτό τους για να ξαναψηφιστούν και υποστηρίζουν ομάδες για να τους ψηφίσουν οι οπαδοί. Τραγικό φαινόμενο», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι είναι σαν όνειρο που βγήκαν τα στημένα στη φόρα αναφέροντας με λεπτομέρειες το περιστατικό της περιβόητης συνάντησης που είχε με πρωταγωνιστικό πρόσωπο της παράγκας:

«Είμαι τρομερά χαρούμενος με αυτές τις αποκαλύψεις που έγιναν για τα στημένα -αλλά και επιφυλακτικός. Θυμάμαι όταν μπήκαμε εμείς στην ΑΕΚ -σε μια ομάδα που αγαπούσαμε- πόσο ξένοι ήμασταν στο ποδόσφαιρο αυτό. Θυμάμαι ότι μας κατηγορούσε ο Τύπος ότι δεν είμαστε δυνατοί στο παρασκήνιο. Είναι θλιβερό αυτό... Εμείς δεν θέλαμε τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα -ένα καθαρό ποδόσφαιρο, χωρίς βία, που θα μπορούν να πηγαίνουν οικογένειες για να το παρακολουθούν. Και αυτό που συμβαίνει τώρα, η προσπάθεια να καθαριστεί ο χώρος, είναι σαν όνειρο για εμάς.

Θυμάμαι ένα περιστατικό το 2006 -όταν ήμουν πρόεδρος στην ΑΕΚ- σχετικά με έναν άνθρωπο πολύ διάσημο από την παράγκα Νο 1. Προσπαθούσα να αποφύγω τη συνάντηση που μου ζήτησε κάποια στιγμή, γιατί δεν ήξερα το λόγο. Το εκμυστηρεύτηκα σε γνωστό δικηγόρο και τελικά τον συνάντησα στο σπίτι του κοινού γνωστού τα μεσάνυχτα. Ήθελα να διαπιστώσω για ποιο λόγο ήθελε να με δει. Αν και όλα αυτά τα φανταζόμουν, σοκαρίστηκα.Είχα έναν άνθρωπο μπροστά μου που έκανε βόλτες επί τρεις ώρες και μου εξιστορούσε πώς στηνόταν το πρωτάθλημα από το 1996 ως το 2003 -όταν δηλαδή έπαιζα εγώ. Ούτε ένα παιχνίδι δεν άφηναν. Άκουγα τον τύπο που εκπροσωπούσε ένα σύστημα που με έκλεβε! Μου έκλεβε όχι απλά χρήματα, τα συναισθήματά μου, τον κόσμο. Όλους. Και δεν μπορούσα να κάνω και τίποτα.

Μίλησα με δικηγόρο (σ.σ. Χάρη Οικονομόπουλο) και προσπαθήσαμε κάτι να κάνουμε. Ξεκινήσαμε και πήγαμε στην Αγγλία, επειδή δεν είχα εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές -και λυπάμαι που το λέω αυτό. Βρήκαμε μια εταιρεία ερευνών, πληρώσαμε κάποια χρήματα και στη συνέχεια μας είπαν ότι για να συνεχίσουν, θα χρειαζόταν ένα ποσό από 700.000 έως 1,5 με 2 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς δεν είχαμε αυτά τα χρήματα για να συνεχίσουμε». 

Ο Ντέμης Νικολαΐδης συμπληρώνει πως: «Οι οπαδοί είναι τα θύματα. Όχι ότι είναι άγιοι, αλλά είναι τα θύματα. Το σύστημα αφήνει ανθρώπους να γεννούν ελπίδες, με τον κόσμο να προσπαθούν να τον προστατέψουν. Στέλνουν κάποια άτομα να πάρουν την τάδε ομάδα σαν να είναι εργολαβία. Στο παρελθόν το έβλεπες. Δεν ξέρω τι γινότανε. Του έλεγαν ότι θα πάρει δυο τρία δημόσια έργα αν πάρει αυτή την ομάδα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Κάποια στιγμή καταλαβαίνουν ότι ένα λαμόγιο φεύγει, έρχεται ένα άλλο που πάλι καταλαβαίνουν ότι είναι λαμόγιο κι έτσι συνεχίζεται η κατάσταση.

Ο πρωταρχικός στόχος είναι, να εξολοθρεύσεις τη Μαφία που υπάρχει εδώ και είκοσι χρόνια. Το ποδόσφαιρο έτσι όπως είναι στημένο δεν μπορεί μόνο του. Θέλει κρατική βοήθεια; Βοήθεια από την ΟΥΕΦΑ; Δεν ξέρω. Έτσι όπως είναι στημένο όμως δεν μπορεί από μόνο του», κατέληξε.

Στα video που ακολούθησαν ο Σοφοκλής Πιλάβιος παραδέχθηκε ότι δέχθηκε απειλές. «Άλλες έχω καταγγείλει, άλλες έχω υποτιμήσει. Μπορεί να έδωσα λίγο παραπάνω αέρα. Έτσι γίνεται. Δεν είναι μόνο Μπέος ή Ψωμιάδης. Έτσι γίνεται. Θα μου πείτε πώς γίνεται να μη γίνεται. Έχω κάποιες σκέψεις που θα γίνουν γνωστές σύντομα. Πρέπει η Ομοσπονδία να γίνει λίγο πιο άβατο. Είναι θέμα νοοτροπίας. Εγώ το βιώνω δύο χρόνια, αλλά είναι δεκαετίες ολόκληρες». Τόνισε δε ότι η νοοτροπία που επικρατεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς συχνά τον ενοχλούν παράγοντες, χωρίς όμως να φαίνεται ότι πρόκειται για κάτι μεμπτό ή που γίνεται επίτηδες με σκοπό να στήσουν ένα παιχνίδι. Όχι πάντα τουλάχιστον, αφού όπως είπε για μικρολεπτομέρειες του τηλεφωνούν συχνά και του ζητούν «να βάλει πλάτη» ή «έμαθα ότι πάνε να μου κάνουν κάτι» κ.ο.κ.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις του προέδρου του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα, ο οποίος είπε: «Όποιους παίκτες κι αν παίρναμε, κάποια στιγμή κάποιοι κατάφερναν να μας βάζουν τρικλοποδιές με διαιτησία. Φτάναμε κοντά στην κορυφή, αλλά κάποια στιγμή τρώγαμε την τρικλοποδιά και βρισκόμαστε πέμπτοι ή έκτοι. Όταν άρχισε η μουρμούρα κάποιοι προσπάθησαν να με συμβουλέψουν να μπω στο παρασκήνιο, γιατί πίστευαν ότι έτσι έπρεπε να λειτουργεί η ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου