0 Ανακοίνωση Κύπριων επενδυτών για Πανιώνιο

panionios


Καταπέλτης εναντίον του προέδρου Κων/νου Τσακίρη και αντιπροέδρου Κων/νου Τσολακάκη του Πανιωνίου ήταν οι Κύπριοι επενδυτές, εμφανίζοντας τους εν λόγω κυρίους ως βασικούς υπεύθυνους για το ναυάγιο της επενδυτικής τους προσπάθειας στο ιστορικό σωματείο του Πανιωνίου.  Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ COUVRA HOLDINGS.
Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στον Πανιώνιο θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:
α) Ήρθε η ώρα να πούμε μερικές αλήθειες με τον τρόπο που κάποιοι επέλεξαν.
Γιατί αυτοί ακριβώς που θεωρούν μαγαζάκι τους τον Πανιώνιο είναι οι κύριοι υπεύθυνοι του σημερινού του αδιεξόδου.
Εκστομίζοντας, ως επιδέξιοι καραγκιοζοπαίκτες κατηγορίες για να συνεχίσουν να καρπώνονται ισχύ και αποδοχή και όχι μόνον, κατάφεραν να απομονώσουν όλους τους υγιείς φιλάθλους από την ομάδα.
Εμείς όμως δεν καταφέραμε να κερδίσουμε μέσα από τα blogs τον τίτλο του “χειρότερου Προέδρου στην ιστορία του Πανιωνίου”, ξοδεύοντας χρήματα σε βάρος εν τέλει της πορείας της ομάδας και οδηγώντας την σε αδιέξοδο. Τα 500.000 χιλιάρικα ενοίκιο όμως τον χρόνο (βλέπε Απήλιο προπονητήριο) πρέπει ανελλιπώς να βγαίνουν από την τσέπη της ομάδας κάθε χρόνο. Δηλαδή όποιος θέλει να επενδύσει στην ομάδα να πρέπει να εξοφλήσει την χασούρα της “χαμένης 5ετιας” .
Ούτε φύγαμε βέβαια κακήν κακώς, αφού υπέστημεν εξευτελισμούς ανάλογους της προσφοράς μας.
Δεν κάναμε ποτέ την ιστορική δήλωση “και κερατάς και δαρμένος” και στην ουσία δεν παίξαμε ποτέ το παιγνίδι κάποιου άλλου. Δεν έφτασαν βλέπετε τόσες αμφιλεγόμενες μεσολαβήσεις, τόσα ομολόγα και χρηματιστηριακά παιχνίδια με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το γκρεμοτσάκισμα από την όποια “Ακροπολη”.
Δυστυχώς όμως για κάποιους δεν επρόκειτο περί του ιερού μνημείου γιατί εκεί ίσως και να διασωζόταν από κανέναν γνωστό διαπρεπή νομικό.
Σας πέρανε χαμπάρι μπρε, όπως έλεγε ο Μποδοσάκης.
Ταυτόχρονα όμως δηλώνουν και ανήμποροι να τον χρηματοδοτήσουν. Αφού απεδείχθησαν ανίκανοι να τον διοικήσουν τώρα ως αθώες περιστερές έχουν το θράσος να διαβάλλουν.
Εκείνο που έχουν επιτύχει και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε είναι να αποδείξουν την παιδεία τους, το ήθος και τις προθέσεις τους.
Δεν μας αφορά αυτό το παιγνίδι. Είναι η ιδία λογική που έχει μετατρέψει τον ελληνικό αθλητισμό σε θεσμό ανυποληψίας, Τους οργανωμένους οπαδούς σε ιδιωτικό στρατό που υπερασπίζεται συμφέροντα επιχειρηματιών.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα παίξουμε σε αυτό το γήπεδο. Κάτι ξέρουμε κι από
sun tzu .Έχουμε και κινέζους φίλους .
Αλλά και μαλαισιανούς και γάλλους και αμερικανούς και τους επισκεπτόμαστε μάλιστα.
Ενώ κάποιοι άλλοι ούτε transit δεν μπορούν να περάσουν πια .
β) Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος. Συμφωνήσαμε με μια ομάδα επιχειρηματιών να επενδύσουμε στον Πανιώνιο.
Συμφωνήσαμε επειδή ήταν αναμενόμενος ο λυσσαλέος πόλεμος από τους συγκυριακούς φερώνυμους “προστάτες” να διαφυλαχθεί το όνομα τους μέχρι την στιγμή που πρέπει.
Ε κάποιοι λύσσαξαν ακόμη περισσότερο. Έφτασαν στο σημείο να στέλνουν φαξ αποπροσανατολιστικά εταιρείας που ουδέποτε αναμίξαμε στην ιστορία και βεβαίως ούτε ο πρόεδρος, για να υπάρξει ανάγκη να διαψεύδει ουσιαστικά λανθασμένες πληροφορίες δημοσιογράφου ένα μήνα μετά την δημοσίευση.
Παρουσιάσανε εκθέσεις της ΠΑΕ προ 6ετίας για να δείξουν δήθεν αναξιοπιστία μας . Αναφέρθηκε μάλιστα στην τελευταία ανοιχτή Συνέλευση ότι κάποιο όνομα η ονόματα από αυτά που εδώ και 40 μέρες έχουν αναφερθεί ως υποψήφιοι επενδυτές (μέσω εταιρείας μας),έχουν καταθέσει φάκελο στην ΠΑΕ για αδειοδότηση εργοστάσιου 600 MW και έχει απορριφτεί .Ενημερωτικά ο φάκελος είναι στο ΣτΕ και το έργο είναι προϋπολογισμού 800.000.000 ευρώ .Άλλη μια τρανή απόδειξη ότι .....δεν υπάρχουν χρήματα. Οι λόγοι που βρίσκεται στο ΣτΕ είναι περιβαλλοντικοί, εκτός και εάν οι συμμετέχοντες επενδυτές στο έργο (εύκολα βρίσκεται ποιοι είναι και το επιχειρηματικό τους μέγεθος ),δεν έχουν κι αυτοί .....χρήματα. Και εδώ “ανύπαρκτοι” λοιπόν γιατί κάποιοι ήθελαν να φλομώσουν τους φιλάθλους του Πανιωνίου με συκοφαντίες ,παραπλάνηση και ψέματα.
Μάρτυς μας ο Θεός μιλήσαμε εποικοδομητικά με τους κ.Βεντούρη, Γιαβάση και Λογοθέτη. Κάναμε μια έντιμη προσπάθεια να βρούμε μια κοινή συνισταμένη. Μπορεί να κάναμε κάποιες κινήσεις που δεν ήταν τόσο by the book όσο έπρεπε ,ίσως,αλλά από την άλλη αυτό δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον .
Αλλιώς αν θέλαμε θα είχαμε δείξει τα χρήματα και θα είχαμε “αρπάξει” την ομάδα χωρίς να ανοίξει μύτη.
Δεν θέλαμε.
Το κατάλαβαν τι έρχεται οι άρχοντες της λάσπης και προσπάθησαν να χαλάσουν την μεταβίβαση. Αυτή είναι η ωμη αλήθεια. Δεν θέλουν να αλλάξει εποχή η ομάδα.
Όμως δεν ξέρουν ούτε που πατάν ούτε που πηγαίνουν. Μας ενημερώνουν κιόλας ότι λεφτά δεν θα βάλουν γιατί δεν έχουν. Τους ζήτησε κανείς να αδειάσουν τις τσέπες τους;
Η “γελοία” πρόταση και οι “ανύπαρκτοι” επενδυτές ζήτησαν να επενδύσουν 3.600.000 ευρώ στην ομάδα. Με διαδικασίες όμως ,κοινά αποδεκτές. Με εγγυήσεις, εκατέρωθεν.
Όχι στο βρόντο και στο πηγάδι. Αυτοί τι ακριβώς προτείνουν; Το τίποτα.
Έτσι θα ονομάσουν την όποια πρόταση τους μεθαύριο στη συνέλευση: Η πρόταση του τίποτα από τους τζάμπα μάγκες. Δεν είναι κακό και είναι και δίκαιο απέναντι στο ρολό τους και στις μεθοδεύσεις τους.
γ) Κάποιοι θέλουν να παίξουμε ένα παιγνίδι χωρίς κανόνες. Γιατί έτσι τους συμφέρει. Έρχεται όμως και η ώρα κάποιων πρακτικών θεμάτων.
Αλλά ξεχάσαμε, δεν έχουν φράγκο. Τζάμπα μάγκες στην κυριολεξία.
Το μαγαζάκι που θέλουν να καταντήσουν τον ιστορικό σύλλογο έχει λοιπόν τα συμφέροντα του.
Follow the money φίλαθλε του Πανιωνίου και θα καταλάβεις.
Προτείναμε αλλαγή μοντέλου, συγκεκριμένο τίμημα,ένωση των υγιών δυνάμεων,νέα εποχή για την ομάδα. Δεν ήρξαμε ποτέ και έναντι κανενός χειρών αδίκων. Αντιπρότειναν ύβρεις, ψέματα, λογική ρωμαϊκής αρένας σε μια πρωτόγνωρη ανοιχτή και όχι γενική συνέλευση, ύβρις στην ιστορία του Πανιωνίου. Χρησιμοποίησαν οποιοδήποτε επικοινωνιακό κόλπο για να χαλάσουν την συμφωνία, ξέρουν καλά το παιγνίδι.
Είναι χαρακτηριστική η αμηχανία κάποιων καλοθελητών που όταν τους προτείναμε να δείξουμε το σύνολο των χρημάτων της επένδυσης της πρώτης χρονιάς ,από φόβο μην γίνει η δουλεία και αλλάξει ηγεσία η ομάδα άρχισαν τις υπεκφυγές !
Τρόμαξαν μην γίνει το deal!
Follow the money φίλαθλε του Πανιωνίου και θα καταλάβεις και για τις υπόγειες διαδρομές κάποιων και για τα παιγνίδια που σου παίζουν.
Ξεσκεπαστήκαν.
Ο μεγάλος Σμυρνιός και Πανιώνιος ο Αριστοτέλης Ωνάσης έλεγε συχνά η αλεπού ξέρει πολλά βρώμικα κόλπα ο σκαντζόχοιρος όμως ένα και καλό. Έχουν γνώση οι φύλακες .
Ακόμα και η φράση “Κύπριοι επενδυτές” δίκια τους είναι. Ξέρουνε το όνομα μας.
Μας γνωρίζουν και μάλιστα κάποιοι προσωπικά.Δεν το ανέφεραν όμως ποτέ και πουθενά.Η εταιρεία μας είναι κυπριακή- ευρωπαϊκή εταιρεία.Δεν είναι υπεράκτια.
Η δικαίωση μας να μην παραστούμε συνειδητά στην ανοιχτή Συνέλευση ,αν δεν έχει προηγηθεί μια διαδικασία με επαγγελματισμό και αμοιβαία προσπάθεια δικαιώθηκε από τα έκτροπα που προκάλεσαν οι γνωστοί -άγνωστοι της ανοιχτής συνέλευσης της Τέταρτης που μας πέρασε.
Εμείς εξ αρχής είπαμε ότι θα παρουσιάσουμε το Στρατηγικό μας Σχέδιο, ενώπιος ενωπίω ,πρόσωπο με πρόσωπο με τον αγνό φίλαθλο του Πανιωνίου στην επίσημη γενική Συνέλευση της ομάδας όταν αυτό θα είναι χρήσιμο και θα ανοίγει μια νέα εποχή για την ομάδα.
Δεν είμαστε ούτε μεσσίες ούτε ανύπαρκτοι. Αλλά μπορούμε να κοιτάξουμε στα ματιά όλους τους φιλάθλους του Πανιωνίου και να τους πούμε ,φορώντας παντελόνια:
Να επενδύσουμε θέλουμε και δεν έχουμε θίξει ούτε σπιθαμή αυτόν τον ιστορικό σύλλογο ,ξεσκέπαστε πια αυτούς που το κανών επάγγελμα.
Μην τους δίνετε ούτε την καλημέρα σας. Δεν την αξίζουν.
Το θαύμα 120 χρονών ζωής του Πανιωνίου αργά η γρήγορα θα τους ξεβράσει. Αυτό είναι το μονό σίγουρο.
Μετά τιμής .
Π.Χατζηνικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου