1 Συνεχίζεται η αποστολή βοήθειας στη Σομαλία

B3D67CD514961797B87A213EB8C1CC57Η αερογέφυρα του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM) για τη Σομαλία συνεχίστηκε σήμερα παρά τις μάχες που διεξάγονται στο Μογκαντίσου, όπως δήλωσε μία εκπρόσωπος του PAM.
Ένα αεροσκάφος, το δεύτερο από την Τετάρτη, κατάφερε να μεταφέρει παιδική τροφή στο Μογκαντίσου, διευκρίνισε η Εμίλια Κασέλα σε συνέντευξη Τύπου.


«Οι μάχες στο Μογκαντίσου μας ανησυχούν. Όμως προς το παρόν δεν έχουν επηρεάσει τις επιχειρήσεις μας στην περιοχή», διευκρίνισε.
«Η κατάσταση είναι ρευστή», επεσήμανε η Κασέλα.«Οι κινήσεις του προσωπικού μας περιορίζονται από τις μάχες σε κάποιες περιοχές της πόλης, όμως οι επιχειρήσεις συνεχίζονται».
Συνολικά 28 τόνοι διατροφικών συμπληρωμάτων για παιδιά μικρότερα των 5 ετών που υποφέρουν από υποσιτισμό διαμένοντα σε κέντρα υγείας δώδεκα περιοχών της πρωτεύουσας, διευκρίνισε η Κασέλα.
Ένα άλλο αεροσκάφος του PAM κατάφερε σήμερα να προσγειωθεί στην επαρχία Γκέντο, στη δυτική Σομαλία, για πρώτη φορά. Το PAM ελπίζει να μπορέσει να προσφέρει βοήθεια σε 175.000 ανθρώπους σε τέσσερις περιοχές της επαρχίας αυτής, που συνορεύει με την Κένυα και την Αιθιοπία.

1 σχόλιο: