0 "Είμαστε τίμιοι και καθαροί"

14495Για "ενότητα, τιμιότητα και κάθαρση", μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης πριν την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Διαβάστε τη δήλωση του προέδρου της Λίγκας...Ο νυν πρόεδρος της Λίγκας και ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, απηύθυνε κάλεσμα για τιμιότητα και ενότητα μεταξύ των μελών του συνεταιρισμού, σχολιάζοντας πως η κάθαρση…


στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να γίνει με σεβασμό στους νόμους.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Β. Μαρινάκη:

"Τη χρονιά που πέρασε, αντιμετωπίσαμε μεγάλα και δύσκολα προβλήματα. Είναι ώρα σήμερα, εν όψει του νέου πρωταθλήματος, να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ελπίζοντας, κάποιοι από μας, να αποκομίσουμε πρόσκαιρα οφέλη.

Όλοι ξέρουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δέχεται μία επίθεση, η οποία κατά καιρούς γίνεται πιο έντονη γιατί εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα και κάποιους πολύ λίγους, που επιθυμούν μέσα από την καταστροφή του ποδοσφαίρου να το χειραγωγήσουν. Αυτή την επίθεση μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο με την ενότητα και την τίμια στάση ο ένας απέναντι στάση. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τίποτα καλύτερο απλώς πετροβολώντας το ποδόσφαιρο, χτυπώντας με δηλώσεις και υπονοούμενα και λασπολογώντας. Η κάθαρση στο ποδόσφαιρο, όποια και να είναι, πρέπει να γίνει ουσιαστικά και με σεβασμό στους νόμους, αλλά προπάντων τίμια. Χωρίς κραυγές, υποκρισίες, μεγαλοστομίες και βεβιασμένες ενέργειες, κάτω από το βάρος του να βρούμε γρήγορα κάποια θύματα στο βωμό των εύκολων εντυπώσεων. Έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα, απλώς καλύπτεται και σύντομα θα ξαναφουντώσει.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να παριστάνουν τους τιμητές με αοριστολογίες, ενώ οι ίδιοι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη και ένα πολύ κακό και βρώμικο παρελθόν. Πρέπει να επιδιώξουμε την ουσιαστική και σε βάθος κάθαρση.

Εμείς πρέπει να έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να προχωρήσουμε σε αυτές τις κινήσεις με τη συνεργασία της Πολιτείας κι όχι με τη δαιμονοποίηση του ποδοσφαίρου. Εμείς μπορούμε να δείξουμε με τη στάση μας ότι η ενότητα δεν είναι μόνο εφικτή, αλλά υλοποιήσιμη.

Η επίτευξη της συνολικής κεντρικής διαχείρισης μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός καλύτερου και ανταγωνιστικότερου πρωταθλήματος και μιας ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ μας, με την Πολιτεία και με τους υπόλοιπους φορείς του ποδοσφαίρου.

Σε μία περίοδο γενικότερης κρίσης, οικονομικής και κοινωνικής, αλλά και αξιών, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ισοπέδωση του ποδοσφαίρου, που αποτελεί μια πραγματική νησίδα ενδιαφέροντος και αγάπης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου