0 "Δεν θα ανεχθούμε μαϊμού ιδιοκτησίες"

14730Τι λέει ο Γερουλάνος για τους ιδιοκτήτες ομάδων που έχουν καταδικαστεί (ή διώκονται) από την αθλητική Δικαιοσύνη αλλά συνεχίζουν να κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών...

 


 

«Δεν μπορεί η αθλητική Δικαιοσύνη να τιμωρεί κι εμείς να αποδεχόμαστε οι ίδιες ιδιοκτησίες να διοικούν τις ομάδες. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ιδιοκτησίες-μαϊμούδες», ανέφερε χαρακτηριστικά χτες ο κ. Γερουλάνος. Και με τη φράση αυτή «φωτογραφίζονται» χωρίς να κατονομάζονται οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα.

Για τις δύο ΠΑΕ εκκρεμεί η εξασφάλιση πιστοποιητικού για τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Και το θέμα τους θα συζητηθεί αύριο στη συνεδρίαση της ΕΕΑ (μαζί με τις υποθέσεις άλλων πέντε ΠΑΕ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ).

Βασικό ζητούμενο για Βόλο και Καβάλα αποτελεί το αν έχει αλλάξει το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς μετά την καταδίκη του Αχιλλέα Μπέου - από την αθλητική Δικαιοσύνη - και την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του Μάκη Ψωμιάδη. Στην περίπτωση λοιπόν που οι συγκεκριμένες ΠΑΕ δεν καταφέρουν να αποδείξουν ότι το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών τους πέρασε σε άλλα χέρια, τότε δεν θα αποτελέσει έκπληξη η αποβολή τους από τη Superleague.

Στο μεταξύ, αύριο συνεδριάζει και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ, με βασικό θέμα συζήτησης τη διακοπή των χορηγικών συμβάσεων με τις Αρχές του ποδοσφαίρου.

Οι συμβάσεις του Οργανισμού με τη Superleague και την Ενωση Β' - Γ' Εθνικής έχουν λήξει και η διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ φέρεται αποφασισμένη να μην προχωρήσει στην ανανέωσή τους μέχρι νεωτέρας. Οσον αφορά τη χορηγία στις φανέλες, αυτή, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, θα συνεχιστεί. Δεδομένου πως η Πολιτεία έχει ζητήσει να θεσπιστούν αυστηρότατες ρήτρες βίας, οι οποίες θα είναι συνδεδεμένες με τη χορηγία στις φανέλες.

Η ΕΠΟ συνεδριάζει και αυτή με τη σειρά της αύριο, προκειμένου να περάσει τον νέο αυστηροποιημένο Πειθαρχικό Κώδικα. Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν βέβαιο ότι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα πιέσουν με στόχο να μετριάσουν το ύψος των ποινών. Ομως θεωρούν πως το πιο σημαντικό στην υπόθεση αυτή είναι αν ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας θα εφαρμοστεί ή θα συμβεί ό,τι και με τις εφέσεις των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας. Αφού οι ποινές (αφαίρεση βαθμών) που επιβλήθηκαν χαρακτηρίζονται «εφεύρημα».

«Η διαδικασία της έφεσης δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο η ΕΠΟ προτίθεται να σεβαστεί το Πειθαρχικό Δίκαιο», είπε ο κ. Γερουλάνος και πρόσθεσε με νόημα: «Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να μη χρηματοδοτούμε διοργανώτριες Αρχές μέχρι να δούμε ότι είναι αποφασισμένες να τηρήσουν τον νέο Πειθαρχικό Κώδικα».

Από την πλευρά της κυβέρνησης έχει ξεκαθαριστεί σε όλα τα επίπεδα ότι ούτε ένα ευρώ από τον ΟΠΑΠ δεν πρόκειται να πάει στις ΠΑΕ που έχουν τιμωρηθεί για τα στημένα. Κάτι που σημαίνει πως ο Οργανισμός προσανατολίζεται στην καταγγελία των συμβάσεων που έχει με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα για τη χορηγία της φανέλας. Απόφαση την οποία ενδεχομένως να πάρει αύριο.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου