0 Το πρωτάθλημα δεν πρέπει να αρχίσει

balles11Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.Αν αρχίσει αυτό το πρωτάθλημα, είναι σαν να μπαίνουμε στο λάκκο και να πιστεύουμε ότι θα βγούμε καθαροί. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Οθωνας δήλωσε ότι το πρωτάθλημα είναι «μαϊμού» και ότι η καχυποψία του κόσμου μπορεί να προκαλέσει ξεσπάσματα βίας…

που η πολιτεία δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει.

Η βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Ρ. Ζήση θεώρησε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη με την απόφαση για μείωση της ποινής του Ολυμπιακού Βόλου. Ο γγΑ Π. Μπιτσαξής είπε ότι δεν θεωρεί σκανδαλώδη την ίδια απόφαση.

Ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος δήλωσαν ότι η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τη μείωση της ποινής στις ΠΑΕ του Βόλου και της Καβάλας δείχνει ότι τα όργανα του ποδοσφαίρου δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν την κάθαρση που ζητά όλος ο κόσμος και ότι η πολιτεία θα εξετάσει τη δυνατότητα να παρέμβει, χωρίς να παρακάμψει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ώστε η κάθαρση να προχωρήσει.

Ολη αυτή η διγλωσσία των κρατικών παραγόντων εδραιώνει την εντύπωση της κοινής γνώμης ότι η πολιτεία δεν έχει τη βούληση να προχωρήσει σταθερά και αποφασιστικά προς την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Από το πόρισμα της εισαγγελέως Π. Παπανδρέου απολογήθηκαν και δικάστηκαν ή αθωώθηκαν δεκαπέντε άτομα. Εκκρεμεί η απολογία άλλων 68, ανάμεσα στα οποία είναι και ο πρόεδρος της Super League B. Μαρινάκης.

Παράλληλα, η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και πιθανότητα θα προκύψουν κι άλλες παραπομπές. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σ. Πιλάβιος είπε ότι η πορεία προς την κάθαρση έχει τα πάνω και τα κάτω της. Αν όμως δεν αποφασίσουν όλοι όσοι χαράσσουν και ακολουθούν αυτή την πορεία να κινηθούν σταθερά προς τα επάνω, δεν πρόκειται ποτέ να επιτευχθεί ο στόχος.

Με πισωγυρίσματα δουλειά δεν γίνεται. Τα δύο πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, από τα οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η αξιοπιστία του, έβγαλαν δύο αντίθετες αποφάσεις.

Κάποια από τις δύο δεν είναι σωστή. Αυτό σημαίνει ότι η μία από τις δύο επιτροπές δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Θα έπρεπε, λοιπόν, να έχει ήδη καταργηθεί ή να αλλαχθεί η σύνθεσή της. Απλά πράγματα, που όσο δεν γίνονται ο κόσμος δεν πείθεται ότι θα καθαρίσει ποτέ ο χώρος.

Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου