0 Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική λογική…

11637_0Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος...
Γιατί, με άμυνα όπως αυτή που είχαν προχθές οι Πράσινοι, δεν δικαιούνται σε καμία περίπτωση να τα βάζουν με την ατυχία τους.Ακόμη και αν ο Νίνης δεν έστελνε την μπάλα στο δοκάρι, ο Μπουμσόνγκ είναι τόσο επιρρεπής στο λάθος, που δεν θα μπορέσει να δώσει ποτέ σιγουριά στα μετόπισθεν. Το «Ηummer» ακόμη...



έρχεται, ηγέτης πλέον δεν υπάρχει στην ομάδα, άρα αναγκαστικά ο πήχης χαμηλώνει επικίνδυνα.

Οσο και αν οι οπαδοί στενοχωριούνται, αυτά είναι τα οικονομικά δεδομένα πλέον και αν κάποιος εκ των μεγαλομετόχων δεν αναλάβει μια πρωτοβουλία, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να προχωρήσει πουλώντας παίκτες για να μπορέσει να πάρει, τα κενά δεν καλύφτηκαν άμεσα. Το παράδειγμα με τον Τοτσέ είναι το πλέον ενδεικτικό. Ο Ισπανός δεν είναι κακός παίκτης και το έδειξε όσο αγωνίστηκε προχθές. Αν υπήρχε σοβαρός προγραμματισμός, ίσως να ερχόταν νωρίτερα και να ήταν έτοιμος να ξεκινήσει στην ενδεκάδα. Αυτό δεν αθωώνει τον Φερέιρα που ξεκίνησε τον... Κλέιτον, αλλά δείχνει ότι η ευθύνη είναι συνολική.

Προσπαθώντας να προσεγγίσουμε τα αίτια του «πράσινου» ναυαγίου, καλό είναι να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα. Πρώτον, τώρα δεν μπορεί να επωμιστεί όλο το βάρος ο Φερέιρα. Δεν γίνεται να φταίει για όλα ο Πορτογάλος.
Η βασική ευθύνη εντοπίζεται σε αυτούς που δεν προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή το καλοκαίρι. Τα περιορισμένα οικονομικά της ΠΑΕ, μετά την άρνηση των μετόχων να βάλουν χρήματα στην εταιρεία, οδήγησε τον Γόντικα και τους συνεργάτες του στην απόφαση παραμονής του Πορτογάλου με σκεπτικό καθαρά λογιστικό και όχι ποδοσφαιρικό. Το να γλιτώσουν την αποζημίωση μπήκε πάνω από το βασικό ερώτημα του αν κάνει ή δεν κάνει ο συγκεκριμένος προπονητής.

Τώρα λοιπόν όσοι επικεντρώνουν την κριτική τους στο πρόσωπό του, μάλλον ξεχνούν να αναφέρουν τον λόγο για τον οποίον αποφασίστηκε η παραμονή του. Η αποζημίωση τον κράτησε και αυτό περιγράφει απόλυτα την κατάσταση που επικρατεί στο Τριφύλλι. Οι Πράσινοι έχασαν 2,5 εκατ. ευρώ μένοντας έξω από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποσό που με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα θα έδινε μια μεγάλη «ανάσα» ακόμη και χωρίς να έμπαινε η ομάδα στους ομίλους. Το ζητούμενο τώρα είναι να μη χαθεί και το Europa League, γιατί τότε θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή.

Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου