0 Τέσσερις νεκροί στη Λιβύη

14231Τέσσερις εξεγερμένοι σκοτώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή στη Βεγγάζη, το προπύργιο των ανταρτών, σε συγκρούσεις με μια ομάδα ένοπλων υποστηρικτών του Μουάμαρ Καντάφι."Έγινε μεγάλη μάχη που κράτησε ώρες επειδή ήταν βαριά οπλισμένοι. Χάσαμε τέσσερις άνδρες", δήλωσε ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων, ο Μαχμούντ Σαμάν. "Συλλάβαμε τελικά 31 άτομα",

 

πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν υποψίες πως οι υποστηρικτές του Καντάφι οργάνωσαν μια απόδραση από φυλακή την περασμένη εβδομάδα.

Οι εξεγερμένοι εξήγησαν ότι πολιόρκησαν το στρατόπεδο του "Πέμπτου Κίονα", μιας οργάνωσης που συνδέεται με το καθεστώς του Καντάφι, επειδή τα μέλη του αρνήθηκαν να υπακούσουν στις διαταγές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και να καταθέσουν τα όπλα.

Στην άλλη άκρη της χώρας, οι εξεγερμένοι κατέλαβαν το πρωί σήμερα το χωριό Τζος, στους πρόποδες του όρους Νεφούσα. "Πήραμε το Τζος και κατευθυνόμαστε προς τα δυτικά. Πλέον πολεμάμε για να πάρουμε το Τίτζι", μια κοινότητα που βρίσκεται πάνω στον ίδιο δρόμο, είπε ο εκπρόσωπός τους, Τζούμα Μπραχίμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου